КТ "Подкрепа": Велико Народно Събрание или национална стачка

КТ "Подкрепа": Велико Народно Събрание или национална стачка
Снимка: www.podkrepa.org
A A+ A++ A

Президентът да отправи искане до 42-то Народно събрание за свикване на Велико Народно събрание, настоява Конфедеративния съвет на КТ "Подкрепа" в своя позиция, приета във връзка с напрегнатата обстановка в страната.

„България се нуждае от спешно пренаписване на правилата за функциониране на държавата. В противен случай, ако политическите сили нв 42-рото Народно събрание не предложат разумно решение, Конфедерация на труда „Подкрепа”, за да защити интересите на своите членове и на сънародниците ни, е в правото си да предприеме действия за организиране и провеждане на общонационална политическа стачка”, се казва в позицията.

В позицията се казва още, че Народното събрание е задължено да проведе този дебат и да се произнесе с гласуване. След това ясно ще се видят аргументите на решаващите фактори от задкулисието, които не желаят да се променя политическото статукво.

Конфедеративният съвет на синдиката смята да изложи аргументите си за свикване на ВНС в отделно открито писмо до президента Росен Плевнелиев и до нацията.

#Народно събрание #Велико народно събрание #Подкрепа #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"