Земеделският министър: Предприемаме реформа в средното земеделско образование

Земеделският министър: Предприемаме реформа в средното земеделско образование
Греков съобщи, че започват реформа в средното земеделско образование. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Предприемаме реформа в средното земеделско образование", коментира министърът на земеделието и храните Димитър Греков при срещата му с директорите на професионалните гимназии в системата на Министерството на земеделието и храните, съобщи пресцентърът на ведомството.

Реформата цели да се осъвременят методите на обучение, с което да се увеличи качеството на преподаването и да се засили интересът към земеделските училища.

"България има нужда от тези училища и МЗХ ще направи всички възможно, за да даде тласък за тяхното развитие и разширяване. Нека да не съкращаваме персонал и да не разпродаваме земята или имуществото им," смята още министърът.

Димитър Греков е информирал директорите, че последната седмица екипи на Министерството на земеделието и храните и Министерството на регионалното развитие и благоустройството работят в за това професионалните училища да бъдат включени като бенефициенти за подпомагане с европейски средства. До този момент професионалните гимназии не са имали право да получават финансиране от ЕС.

Представители от няколко училища ще участват в изготвяне на обща стратегия за образованието в сектора.

#Димитър Греков #земеделие #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници