„Лукойл Нефтохим“ вече работи по закон

„Лукойл Нефтохим“ вече работи по закон
Шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Рафинерията „Лукойл Нефтохим“ в Бургас вече работи по закон, а проверките на нефтения терминал „Росенец“ продължават, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“ в понеделник.

Митническите инспектори са установили, че в рафинерията са монтирани всички измервателни уреди, които трябва да подават информация за количествата горива, които влизат и излизат от данъчния склад.

През юли 2011 г. лицензите на „Лукойл“ бяха отнети, защото рафинерията и терминалът единствени от всички предприятия за акцизни стоки у нас не бяха монтирали измервателни уреди.

Рафинерията обжалва решението и съдът постанови те да продължат работа, докато тече делото, което позволи на „Лукойл Нефтохим“ да продължи да работи без прекъсване.

До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката на митническите служители в данъчен склад на нефтен терминал „Росенец“, добавят от митниците.

Шефът на митниците Ваньо Танов коментира наскоро, че от цялата полемика с уредите на „Лукойл“ е станало ясно, че за половин година, откакто митниците погнали рафинерията, тя е успяла да подготви монтирането на уредите и почти да ги монтира, нещо, за което преди това не й е стигнала година и половина.

#Росенец #агенция „Митници“ #Ваньо Танов #Нефтохим Бургас #Лукойл Нефтохим #Лукойл България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"