Марин Райков е получил агреман от Рим

Марин Райков е получил агреман от Рим
A A+ A++ A

Бившият служебен премиер Марин Райков вече е получил агреман от Италия, с което държавата дава зелена светлина бившият служебен премиер да оглави дипломатическата мисия на България в Рим. Остава президентът да подпише указа за новото посланическо назначение на Райков, посочи външният министър Кристиан Вигенин пред бТВ.

С решението на Министерския съвет, взето на последното заседание на служебното правителство, се предлага Райков да заеме мястото на Ангел Чолаков като посланик на България в Рим. Вигенин напомни, че Чолаков ще стане посланик в Париж, където посланик беше Райков, преди да оглави служебното правителство. Чолаков също е получил агреман.

Вигенин признава качествата на Марин Райков като дипломат, но не е съгласен с принципа на назначението му, което се определя в дипломатическите среди като „самоназначение“. Външният министър предвижда във ведомството да се запази позицията на говорител, но все още се обсъжда кой да заеме поста. Той съобщи още, че между 24 и 26 юли в София ще се проведе посланическа конференция.

(По Стандартнюз)

#Марин Райков #посланик #Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"