Плевнелиев: Бойко е мъжкар

Плевнелиев: Бойко е мъжкар
Премиерът Бойко Борисов е "мъжкар" според новоизбрания президент Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Послушковци“ не виреят при премиера Бойко Борисов, според новоизбрания президент на България и бивш министър от кабинета на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Хайде да си го кажем в прав текст – Борисов е мъжкар. Когато Калфин говореше за послушковци, да си го кажем, при премиера послушковци не виреят“, заяви Плевнелиев по бТВ в сряда сутринта във връзка с широкотиражираната тема дали той ще бъде протеже на Борисов на „Дондуков“ 2.

Той благодари на партия ГЕРБ за избирането си, въпреки че не е неин член.

„За мен е важно, че вече съм избраният от всички българи президент. Аз ще работя така, че дори тези, които не гласуваха за мен, тези, които изобщо не гласуваха, да видят резултатите от моята работа“, обеща той.

Според новоизбрания президент важен акцент в работата му ще бъде създаването на функциониращо електронно правителство, което той вижда като начин за борба с корупцията.

Връщайки се към отправените към самия него обвинения в корупция по време на предизборната кампания, Плевнелиев обясни, че са му „пришили“ скандал.

„На мен ми беше ясно от самото начало, но нямаше как да реагирам тогава. Вижте, на тези избори колко процента гласуваха – около 50. Това е модел – гласуват само твърдите електорати. Това е, за да нямаш алтернатива. Защо направиха това нещо – направиха го, за да ми пришият тези обвинения. Аз казвам, че нарочно ми пришиха думичката „скандал“, за да няма алтернатива. Защото тогава 3 млн. българи нямат алтернатива и не могат да гласуват“, заяви той.

„Мен не ме е страх от касиране на изборите. Мен ме е страх от друго – при едни избори светът гледа към нас. Мен ме е страх, когато политици вдигат шум, говорят за мутри, не искат да стиснат ръката на честно победилия. Толкова ли е трудно да излязат партийните лидери и да кажат аз съм ляв ще направя това, аз съм десен, ще направя друго. Крайно време е българинът да има избор“, заяви ексстроителният министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници