Около 320 000 имота у нас са собственост на руснаци

Около 320 000 имота у нас са собственост на руснаци
Интерес към недвижимост в Бъргария има още от Украйна, Прибалтика, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Най-големият процент на желаещи да придобият имот у нас е от Русия. Приблизително 320 000 са недвижимостите, собственост на руски граждани, предимно в черноморски и други курортни региони, казва в интервю за агенция „Фокус“ Иван Велков, председател на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“.


Интерес към закупуване на имот в България има и от други държави, сред които са: Украйна,  Прибалтика, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан. „За този тип клиенти, които разполагат с подобни възможности, да закупят имот, който като стойност е в пъти по-малък от аналогичен такъв имот в тяхната собствена държава – това не изглежда като фатално решение“, коментира Велков.


Според експертите купувачитe - руски граждани, не са с твърде високи доходи и не принадлежат към елитарна прослойка или класа за разлика от тези, които купуват на Ривиерата, или в Швейцария.


„Това са съвсем нормални хора, които имат сравнително стабилни доходи, които в сравнение с нашите, са много по-високи. Те разполагат с възможности, според които придобиването на апартамент в България изглежда съвсем достъпна крачка“, отбеляза Иван Велков.

#Украйна #Прибалтика #Узбекистан #Таджикистан #Казахстан #Иван Велков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"