Ботев Пловдив победи като гост Астана с 1:0

Ботев Пловдив победи като гост Астана с 1:0
A A+ A++ A

Ботев (Пловдив) стартира първото си участие в европейските клубни турнири от 1995 година насам с победа 1:0 като гост на Астана, Казахстан, предаде агенция "Фокус Спорт".

Голът отбеляза Томаш Иршак с неспасяем удар в горния ъгъл в 44-ата минута.

Отбранителната тактика на Станимир Стоилов без чист нападател в този мач се оказа успешна за българския клуб, който след тази победа има реални шансове да продължи във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

През второто полувреме футболистите на Ботев контролираха продължително топката, а също така се отбраняваха добре, съобщава "Гонг".

В 50-та минута Христов центрира в наказателното поле на Астана, където двама футболисти на домакините не успяха да изчистят добре топката и тя попадна във Вандер, който обаче не шутира добре и Ерич спаси. Шест минути по-късно Анисе бе оставен непокрит в наказателното поле на Астана и стреля, но неточно в страни от вратата на Ерич.

Астана бе много близо до това да изравни резултата в 61-та минута, когато Фокси подаде към Кояшевич, който стреля от около 22 метра, но топката срещна левия стълб на вратата на Стаховяк. Три минути по-късно след центриране в наказателното поле на Ботев, Нузербайев стреля с глава, но слабо и Стаховяк спаси без проблеми.

#Ботев (Пловдив) #Томаш Иршак #Станимир Стоилов #Лига Европа #Астана #Казахстан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"