Повдигат второ обвинение на Цветан Цветанов

Повдигат второ обвинение на Цветан Цветанов
Очаква се Цветанов да бъде обвинен за това, че е отказал да разпореди прилагане на СРС спрямо бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е призован в столичното следствие в "Овча купел", за да му бъде предявено второ обвинение, предаде БГНЕС.

Зам.-председателят на ГЕРБ е получил призовка да се яви в 11 часа на 5 юли в сградата на столичното следствие на ул. "Монтевидео".

Очаква се Цветанов да бъде обвинен за това, че е отказал да разпореди прилагане на СРС спрямо бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

За второто разследване срещу Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Цветан Цветанов и той се съгласи за втори път да му бъде снет.

На 24 юни Цацаров внесе в Народното събрание искане за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветанов.

Прокуратурата съобщи, че в хода на разследването по досъдебното производство, водено срещу Станимир Флоров (бивш директор на ГДБОП), са събрани достатъчно данни за извършени престъпления и от други лица, едно от които е Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Цветанов #Велико Търново #Орлин Тодоров #Сотир Цацаров #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"