Младенов и Цветанов – най-успешните министри

Младенов и Цветанов – най-успешните министри
Изследването за доверието в кабинета е проведено в периода 3-10 януари сред 1000 пълнолетни български граждани. Снимка: Община Ивайловград
A A+ A++ A

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са външният Николай Младенов и вътрешният Цветан Цветанов.

Това сочат резултатите от социологическо проучване на агенция „Сова Харис“ за социалните, политическите и икономическите нагласи в България през януари 2012 г., предаде bTV.

Външният министър Николай Младенов печели 39% доверие, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи е втори по рейтинг на обществено одобрение с приблизително 35% подкрепа.

В т.нар. „златна среда“ на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са министърът на земеделието Мирослав Найденов, министърът на културата Вежди Рашидов и просветният министър Сергей Игнатов.

Около 26% от пълнолетните българи оценяват като успешни усилията на Свилен Нейков за развитието на спорта в страната.

Трайчо Трайков също печели одобрението на 26% от хората заради усилията, които полага по отношение развитието на икономиката, енергетиката и туризма в България.

Дейността на министъра на отбраната Аню Ангелов е оценена като успешна от 24% от хората.

Усилията на вицепремиера на страната и министър на финансите Симеон Дянков да запази фискалната дисциплина на страната в условията на ограничен бюджет, са оценени като успешни от 20% от българите. За период от една календарна година рейтингът на Дянков се е покачил с 2 на сто.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов печели 20% обществено одобрение.

Изследването е проведено в периода 3-10 януари сред 1000 пълнолетни граждани.

#Николай Младенов #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #министър на външните работи #вицепремиер #България #Кабинет #Мирослав Найденов #министър на земеделието #Вежди Рашидов #министър на културата #министър на образованието #Сергей Игнатов #Свилен Нейков #министър на спорта #Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Симеон Дянков #Министър на финансите #Аню Ангелов #министър на отбраната #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници