Майка и двете й деца изгоряха в пожар

Майка и двете й деца изгоряха в пожар
Трагедията стана около 5.00 часа тази сутрин на тавански етаж в стара къща на столичната улица „Кирил и Методий“. Снимка: „Фокус“
A A+ A++ A

Майка на 25 години и двете й деца загинаха при пожар в София рано сутринта в понеделник.

Трагедията стана около 5.00 часа тази сутрин на тавански етаж в стара къща на столичната улица „Кирил и Методий“, съобщи БГНЕС.

Пожарът обхванал дома на младото семейство, който се намира на метри от Женския пазар.

Къщата е много стара и полусрутена. Пожарникарите, които са били изпратени на мястото на инцидента, потушили пламъците и се качили за оглед на последния етаж на сградата.

Там те открили труповете на 25-годишната майка и двете й деца, съответно на 5 години и на 5 месеца.

Огънят е пламнал на таванския етаж, където е живяла Русанка с двете си момчета – 5-годишно дете и 5-месечно бебе.

Общо в къщата живеят 4 ромски семейства от Айтос с около 7 деца. На долния етаж живее друга част от фамилията. Всички са роднини.

Сестрата на Русанка обвини човека, който им давал под наем жилището, на когото са плащали по 200 лева, като към нея той е имал и сексуални намерения. Според живеещите в сградата няма причина за пожара, не е имало запалена печка.

Къщата е доста порутена поначало, а сега е в ужасно състояние. Има пропадания от горния етаж към долните стаи, всичко е във вода и ромската фамилия не знае какво ще прави.

Една от жените твърди, че са изчезнали и някакви златни украшения от едната стая. Обвиняват пожарната, че е дошла със закъснение от 2 часа и по думите на ромите, вместо да гасятq пожарникарите са били с кафета в ръце.

Не е ясно точно откъде е възникнал пожарът. Смята се, че огънят е тръгнал от стълбището и е стигнал до горния етаж, и живеещите в сградата не са могли да се качат да спасят децата и жената.

В момента на мястото на инцидента няма полиция, нито пожарникари. Вероятно огледът е приключил.

При друг пожар, станал днес в Пловдив, загина 85-годишна жена с инициали С.Б. Инцидентът стана малко преди 8.00 часа на ул. „Родопи“ 18.

Унищожена е малка част от покъщнината в дома и са опушени около 50 кв. метра стени.

Междувременно от полицията съобщиха, че дете на 2 г. и 7 месеца е пострадало при пожар в Плевен, откарано е в болница без опасност за живота.

То е от ромската махала и е било оставено без надзор с още едно дете. Пожарът възникнал от паднала на земята свещ, с която се осветявали в къщата.

#Плевен #Пловдив #пожарна #пожар #деца #майка #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"