Цветанов: Ще накажа шефа на ГДБОП – Перник

Цветанов: Ще накажа шефа на ГДБОП – Перник
Преумора и предоверяване са причината полицаите да допуснат самоубийството на единия от убийците на Мирослава – Стойчо, каза Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще бъде наказан представителят на Главна дирекция за борба с организираната престъпност в Перник заради отношението му към семейството на убитата Мирослава.

Това заяви в понеделник по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Преумора и предоверяване са причината полицаите да допуснат самоубийството на единия от убийците на момичето – Стойчо, каза Цветанов.

Той очаква психиатричната експертиза на съучастника му Марио Любенов да бъде обективна, за да получи правосъдие.

„Тук съвсем основателни са притесненията относно действията, които са предприети от другия заподозрян – Марио, който, знаете, от 4 януари е в психиатричната клиника на 4-ти километър“, каза вътрешният министър.

„Но тук искам само да припомня, че Марио е един от основните организатори за печатането на фалшиви пари – 5-, 10- и 20-левови банкноти на територията на Перник, когато беше задържан преди месеци, и това може би е провокирало в него търсенето на начин да се оправи при едно бъдещо правораздаване, което би могло да се осъществи при неговите криминални действия“, обясни Цветанов.

„Това е усещането при жителите на Перник, и по-специално при близките на Мирослава, и в тази връзка това са неща, които трябва да бъдат проверени, и се надявам, че тази експертиза, която ще излезе от 4-ти километър, ще бъде действително обективна и няма да бъде подвластна, ако приемем, че има такива неща в освидетелстването на Марио“, добави той.

Цветанов подчерта, че и Марио е свързан със заплаха за убийство на едно дете.

„Това са нещата, които много пъти сме си задавали като въпрос, и това са нещата, за които винаги съм влизал в дискусия с български съд, и това са, за голямо съжаление, реалностите, в които живеем ние, в България, защото има много подобни лица, които са с N на брой престъпления, с N на брой искания на мерки за задържане под стража, защото знаем, че, когато те излязат навън, правят същото“, допълни министърът.

18-годишната Мирослава Николова от Перник изчезна на 7 ноември 2011 г. и оттогава бе в неизвестност, докато тялото й не беше открито на 12 януари.

По последни данни на полицията, момичето е било похитено от близки приятели на семейството й, чийто мотив бил спечелването на голяма сума пари.

Стойчо Стоев и Марио Любенов бяха задържани в деня, в който беше открито тялото на Мирослава. По време на оглед на апартамента му от полицията, Стоев се самоуби в тоалетната.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Мирослава Николова #Мирослава #Перник #Стойчо Стоев #Марио Любенов #Главна дирекция за борба с организираната престъпност #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"