Британски журналисти на ски в България

Британски журналисти на ски в България
Британските гости ще посетят Банско, Боровец, Сандански, Рилския манастир и други забележителности в страната. Снимка: bansko.net
A A+ A++ A

По покана на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма 12 журналисти от водещи британски медии пристигат в България, за да се насладят на възможностите, които предлага зимният туризъм в страната.

Петдневната им визита е третият от поредицата журналистически турове по проекта „Провеждане на рекламна кампания на пазар Великобритания“, финансиран от оперативна програма „Регионално развитие“, съобщи bTV.

В групата са включени представители на едни от най-влиятелните издания на Острова, които предлагат рубрики за туризъм и отдих.

Първият и вторият тур от проекта бяха посветени на културнo-историческия, СПА и уелнес, голф и винен туризъм.

С новия маршрут министерството ще представи богатите възможности на страната ни да се развива като целогодишна туристическа дестинация с висококачествени зимни туристически услуги – ски ваканции, планинарство, СПА терапии, гурме и винен туризъм и др.

Първата спирка на журналистите ще е Боровец, където ще се включат в нощно ски спускане.

Пътешествието ще продължи с разглеждане на Рилския манастир и други забележителности по пътя към Банско.

Гостите ще посетят и Сандански, ще се запознаят и с възможностите за развитие на еко- и други форми на алтернативен туризъм у нас.

Великобритания е ключов пазар за българския туризъм. Около 300 000 жители на Албиона са посетили страната ни за ваканция и отдих през 2010 г.

Според програмата на министерството целенасочената кампания на този пазар трябва да увеличи броя на британските туристи до 500 000 до 2020 г.

#Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #журналисти #България #туризъм #Острова #Боровец #Рилския манастир #Банско #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"