Волен Сидеров: Не виждам министърът на вътрешните работи да се справя с МВР

Волен Сидеров: Не виждам министърът на вътрешните работи да се справя с МВР
Според Сидеров системата на МВР е пробита и силно корумпирана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„До този момент не виждам министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев да се справя със системата на МВР“, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на пресконференция на партията, предаде агенция „Фокус“. Според Сидеров системата на МВР е пробита и силно корумпирана, а на ниво „началници“ е превзета от хора на Цветан Цветанов.

 

Лидерът на „Атака“ смята, че ако вътрешният министър не смени бързо тези шефове и не направи смени на политическите назначения, самият той може да се провали. Според него самите полицаи помагат на протестиращите, като отклоняват движение и блокират улици.

 

„Тези полицаи трябва да бъдат наказани за неизпълнение на служебните си ангажименти, защото, когато гледат безучастно този терор от страна на протестиращите, засягат стотици хиляди български граждани“, подчерта Сидеров. Според него на протестите се наблюдава агресия и терор, а през последните два дни са пострадали много хора в страната заради блокадите на основни пътни артерии.

 

Лидерът на „Атака“ заяви, че ще поиска среща в Парламента с шефове на дирекции в МВР като КАТ и СДВР. „Всички тези полицаи със жълти жилетки в момента играят роля на майстори по време на празнуване на някакъв празник, а не на служители на реда“, каза още Сидеров.

 

По повод притежаваното от него лично огнестрелно оръжие лидерът на „Атака“ попита защо полицията не проверява протестиращите, които обсаждат сградата на Народното събрание за притежание на оръжие. Той съобщи, че има информация за носено огнестрелно оръжие от някои от протестиращите.

 

Според Сидеров няма закон, който да забранява носенето на палка от граждани, които са застрашени и техният живот се намира в опасност. Той оправда себе си с това, че е получавал заплахи със смс-си.

#Волен Сидеров #"Атака" #МВР #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"