Мартин Захариев: Сидеров държи златната карта, затова действията му са екстремистки

Мартин Захариев: Сидеров държи златната карта, затова действията му са екстремистки
Обстановката в страната е много сложна и всички са изнервени. Няма политик, който да не е омаскарен, а и няма откъде да „внесем“ нови. Това заяви Мартин Захариев, журналист и издател и отскоро депутат от Коалиция за България.
A A+ A++ A

Обстановката в страната е много сложна и всички са изнервени. Няма политик, който да не е омаскарен, а и няма от къде да „внесем“ нови. Това заяви Мартин Захариев, журналист и издател и отскоро депутат от Коалиция за България и член на парламентарната комисия по култура и медии, пред ТВ7.

Tой сподели, че в момента парламентът се крепи от пръста на Волен Сидеров, а той е много опитен играч. Според Захариев лидерът на „Атака“ в момента играе ва банк, защото никога друг път не е държал златната карта, както сега. „Затова действията му са изключително екстремистки за повечето от нас и въпреки че изглеждат неразбираеми, зад тях стои изключително премерена игра. Той трябва да внимава какво прави, за да не взриви България, защото мнозинството се крепи на косъм от чуплива коса, даже с малко пърхот, и това не може да издържи дълго“, добави той.

Според Захариев е време хората на улицата да се загледат за компромисни решения, а не постоянно да отричат всичко. По-добре е, вместо да се хвърлят домати и яйца по парламента и да се блокират важни пътни артерии, да се седне на една кръгла маса и да се решат основните различия. Тихата война, която се води между партиите, е стигнала до степен на личностна непоносимост и на пълна липса на чуваемост, което е фатално.

Според Захариев липсата на желание за промяна на модела на управление е по-голям проблем от протестите.

Политологът Борис Попйорданов добави, че дори и политиците да бъдат „изметени“ от хората на улицата, те ще бъдат заменени от подобни и нищо няма да се промени.

Точно затова вотът във Варна е толкова показателен (гласувалите бяха по-малко от протестиращите през февруари – б. а.). Захариев и Попйорданов са единодушни, че най-доброто време за избори е през 2014 г. заедно с изборите за Европарламента, а не тази есен, когато никой няма да е готов.

„Трябва да се създаде и провокира нов поколенчески модел в политиката и да се смени системата. Тя няма да бъде сменена през ляво и дясно, защото такова вече няма. Няма да бъде сменена от различни трибуквени и четирибуквени абревиатури на партии. Тя ще бъде сменена само през поколението“, посъветваха гостите.

#Коалиция за България #"Атака" #Волен Сидеров #Мартин Захариев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"