Делян Добрев: НЕК щеше да има 600 млн. лв., ако не бяха изхарчени 2.5 млрд. лв. за АЕЦ "Белене" и Цанков камък

Делян Добрев: НЕК щеше да има 600 млн. лв., ако не бяха изхарчени 2.5 млрд. лв. за АЕЦ "Белене" и Цанков камък
Според Добрев основното послание в пресконференцията на министър Стойнев е, че НЕК има 1.9 млрд. лв. задължения, повечето от които са към БЕХ и към АЕЦ „Козлодуй" – над 1 млрд. лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Националната електрическа компания щеше да има 600 млн. лв., ако не бяха общо 2.5 млрд. лв. похарчени за АЕЦ „Белене" и Цанков камък", заяви на пресконференция в Хасково депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, предава „Фокус".

Добрев направи изявлението по повод коментара на настоящия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за състоянието на НЕК и на сектор енергетика в страната.

Според Добрев основното послание в пресконференцията на министър Стойнев е, че НЕК има 1.9 млрд. лв. задължения, повечето от които са към БЕХ и към АЕЦ „Козлодуй" – над 1 млрд. лв.

„Това наистина е така – това са цифри, които не могат да бъдат манипулирани, но трябва да си дадем сметка, че ако не бяха 1.5 млрд. лв., изхарчени от НЕК за проекта АЕЦ „Белене", и 1 млрд. лв. за Цанков камък - общо 2.5 млрд. лв., НЕК днес щеше да има 600 млн. лв. Така че, когато се цитират цифри, е добре да се има предвид, откъде са дошли всички тези задължения на НЕК", добави Добрев.

#НЕК #АЕЦ "Белене" #Цанков камък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници