Студ и през следващата седмица

Студ и през следващата седмица
A A+ A++ A

През следващото денонощие над страната ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг.

През нощта над Южна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Със слаб до умерен вятър от север-северозапад ще продължи да прониква студен въздух, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в отделни райони от Южна България до минус 7° - минус 8°.

Максималните температури ще бъдат между минус 2° и плюс 3°. За района на София минимална температура минус 6°, максимална минус 2°.

Атмосферното налягане е близко до средното за януари - бавно ще се повишава.
Над планините ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг.

Много студено време, с дневна температура на височина 1200 метра около минус 11°, а на 2000 метра - около минус 17°.

По върховете температурите ще бъдат от минус 22° до минус 18°. Ще духа умерен, по откритите части и силен вятър от север-северозапад, който ще създава усещането за още по-ниски температури. Има реална опасност за измръзване.

През следващите дни времето ще остане студено. Облачността ще е по-често значителна и от време на време ще има и съвсем слаби превалявания от сняг, без да се образува нова или да се увеличава снежната покривка.

Във вторник и сряда вятърът ще е слаб, от северозапад, и преобладаващите минимални температури ще са между минус 5° и минус 10°, на отделни места при изясняване до минус 13°, максимални между минус 3° и 2°.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад и ще започне затопляне, ще се повишат дневните температури.

#НИМХ #БАН #прогноза #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »