Смениха и шефа на старозагорската полиция

Смениха и шефа на старозагорската полиция
A A+ A++ A

Както се очакваше, и шефът на старозагорската областна дирекция на МВР Алекси Алексиев бе освободен тихомълком. Той беше сред полицейските шефове, на които новият вътрешен министър Цветлин Йовчев уж даде срок да се доказват, предаде Стандартнюз.

Неговият наследник – Иван Чолаков, досега началник на І РПУ в областния град, е бил представен от главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в петък пред колектива. Традиционната в такива случаи първа среща с медиите не е била предвидена. Новият полицейски шеф е на 43 г., има две висши образования – ветеринарна медицина и право. В системата на МВР е от 1998 г.

Главният секретар Лазаров е изразил надежда, че новият директор ще осъществява добра координация и комуникация между отделните служби и структури на дирекцията и ще следва приоритетите на ръководството на МВР в борбата с престъпността и подобряване сигурността и спокойствието на гражданите. Точно в тези сектори старозагорската полиция имаше видим напредък, припомнят хора от кухнята, убедени, че старши комисар Алекси Алексиев е свален, защото минава за човек на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

#МВР #Стара Загора #директор #смяна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"