Бойко щял да се съобрази с археолозите на „Хемус“

Бойко щял да се съобрази с археолозите на „Хемус“
Борисов заяви, че ще бъдат осигурени както необходимите средства за археологически проучвания, така и допълнителна малка техника за специалисти. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов се запозна днес с хода на строителните работи на автомагистрала „Хемус“ в участъка Шумен–Белокопитово.

Борисов разговаря с археолози от Регионалния исторически музей – Шумен, които отговарят за проучването на част от седемте участъка на магистралата, в които има археологически обекти, предаде агенция „Фокус“.

Премиерът поиска през следващата седмица те да определят срок за завършване на проучванията.

„Искам от вас честен отговор“, каза Борисов. След това той ще се разпореди дали да бъде продължено финансирането на автомагистралата с цел тя да бъде завършена в предварително определения срок 30 септември.

Борисов заяви, че ще бъдат осигурени както необходимите средства за археологически проучвания, така и допълнителна малка техника за специалисти.

С премиера бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

#инж. Лазар Лазаров #Ивайло Московски #Министър на транспорта #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #„Хемус“ #автомагистрала #премиер #Борисов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"