Георги Първанов: Нямам претенции за председателското място в БСП

Георги Първанов: Нямам претенции за председателското място в БСП
„Ако не се промени левицата, тя ще загине. Казвал съм това преди 14 години в една статия; сега, със съжаление, ще повторя това съждение много по-убедено“, добави Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нямам претенции за председателското място в БСП“, заяви бившият президент Георги Първанов пред „Фокус“.

„Направих заявката си за председателския пост преди повече от година, с развита програма за промяна в партията. Бях и съм убеден, че без промяна БСП не само че не може да се върне убедително във властта, но и не може да управлява силно, впечатляващо и трайно“, каза Първанов.

„Вече нямам претенции за това председателско място. Със съжаление констатирах, че всичко онова, за което предупреждавах, се случва. Без промяна си оставаме затворени в едно твърдо ядро, самата управленска политика следва очакванията на това твърдо ядро и това ни обрича“, коментира социалистът.

„Ако не се промени левицата, тя ще загине. Казвал съм това преди 14 години в една статия; сега, със съжаление, ще повторя това съждение много по-убедено“, добави Първанов.

Според него това се отнася за всички по-стари партии - ако те не хванат новите повели на времето, са обречени на свиване и стесняване на влиянието и доверието.

#Георги Първанов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »