Депутатите отмениха данък „колиба”

Депутатите отмениха данък „колиба”
Депутатите приеха на две четения промените в Закона за местните данъци и такси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът отмени окончателно така наречения данък „колиба“, предаде „Стандарт нюз“.

Депутатите приеха на две четения промените в Закона за местните данъци и такси. По този начин недвижимите имоти няма да се облагат с данъчна оценка до 1680 лева.

Предложенията за изменение бяха внесени от Михаил Миков, а мярката бе въведена от бившия финансов министър Симеон Дянков.

„Ще подкрепя проекта, защото по този начин връщаме една справедливост, която беше отнета в 2010 г. от едно правителство, което вместо да пълни бюджета на държавата с пари от акцизи, да спре контрабандата, разхищението на държавни средства от ДДС, реши, че може да спечели по няколко лева и стотинки от бедните граждани, хората в селата, земеделците и да върже държавния бюджет по този начин. Това е и в отговор на обещанието на министър-председателя да се обърнем към проблемите на хората“, заяви депутатът от Коалиция за България Спас Панчев.

Панчев се надява проектът да влезе в сила от началото на 2014 година.

При обсъждането на промените имаше предложение обект на облагане с данък „колиба“ да се изключат недвижими имоти, чиято данъчна оценка е до 2500 лева включително.

То бе представено от Герги Кадиев от БСП, но по-късно депутатът си промени решението, за да може промените да бъдат гласувани на второ четене днес.

#Закона за местните данъци и такси #Михаил Миков #Симеон Дянков #Спас Панчев #Георги Кадиев #БСП #Коалиция за България #колиба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"