Георги Първанов: Правителството плаща за грешки на партийните ръководства

Георги Първанов: Правителството плаща за грешки на партийните ръководства
Ако се отиде към бързи предсрочни избори, нищо от онова, което улицата предлага, не може да получи удовлетворително решение, категоричен е Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството и министър-председателят незаслужено плащат цялата цена за политически грешки на партийни ръководства и едно тясно обкръжение около тях, обяви Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г., пред агенция „Фокус“.

„Длъжни сме да удовлетворим очакванията на хората, които бяха на улицата през февруари месец“, категоричен бе Първанов.

„С титаничните усилия на министъра на икономиката и енергетика Драгомир Стойнев, на парламентарната комисия по енергетика се приеха законовите поправки, които могат да доведат до намаляване на цените на тока. Нали това беше водещата сила на предишния протест“, попита той.

„В ход са и други идеи, които е добре да получат разрешение в новия бюджет. Не мога да си представя, че някой може да иска властта при стария бюджет, при бомбите, заложени от предишното правителство и от „любимия на всички ни“ бивш министър Дянков“, каза Георги Първанов.

Ако се отиде към бързи предсрочни избори, нищо от онова, което улицата предлага, не може да получи удовлетворително решение, категоричен е Първанов.

Според него, ако има нови избори, няма да могат да се реализират очакванията на хората в социално-икономическата сфера, нито ще има възможност да се приеме нов или силно променен Изборен кодекс.

#Георги Първанов #правителство #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"