Отворено писмо на Леа Коен: БСП и ДПС да изолират Волен Сидеров

Отворено писмо на Леа Коен: БСП и ДПС да изолират Волен Сидеров
Освен с другите си „демократични“ подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори, посочва Леа Коен в отвореното писмо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП и ДПС да прекъснат незабавно политическата си зависимост от Волен Сидеров и да поставят в изолация него и партията му, каквито и да са цената и последствията от този акт. За това настояват в отворено писмо, инициирано от Леа Коен и подписано от над 80 известни личности.

„Освен с другите си „демократични“ подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори. В тях, освен че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите - „разрушители“ на българската държавност“, се казва в писмото, цитирано от „Фокус“.

„В тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество. Въпреки тези текстове вие, господа и дами от тъй наречената левица, приемате сътрудничеството на това лице, което при управление на една нормална левица би се намирало заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение на подсъдимата скамейка“, посочва в писмото си дипломатът и писател Леа Коен.

„С вашите гласове той стана обаче председател на Комисията по корупция в Народното събрание, а благодарение на неговия глас вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров и неговата партия „Атака“ ви прави съучастници на неговите позиции“, се казва още в писмото.

Сред подписалите писмото са: Касиел Ноа Ашер, актриса и продуцент; Йосиф Емилов Шамлиев, актьор; Bella Belcheva – Almalech , actress, Miami, USA; Милена Фучеджиева, писател; Бойко Станкушев, телевизионен журналист; Красен Станчев, икономист и философ, и други.

#Леа Коен #Волен Сидеров #Милена Фучеджиева #Бойко Станкушев #Красен Станчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »