Френска министърка: Барозу не направи нищо през мандата си

Френска министърка: Барозу не направи нищо през мандата си
Френската министърка на външната търговия Никол Брик заяви, че Жозе Мануел Барозу "не е направил нищо по време на мандата си". Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Френската министърка на външната търговия Никол Брик заяви, че Жозе Мануел Барозу "не е направил нищо по време на мандата си". Изявлението идва на фона на полемика, която се води от няколко дни между Франция и Европейската комисия. На въпрос дали Барозу е бил лош избор за ЕСq френската министърка заяви пред телевизия LCI: "Мисля, че да. Мисля, че той не направи нищо по време на своя мандат. Смятам, че изборът, който направиха г-жа Меркел и г-н Саркози преди четири години, не беше непременно най-добрият".

Бившият френски президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел дадоха подкрепата си за кандидатурата на Жозе Мануел Барозу за втори мандат начело на Европейската комисия през 2009 г. Барозу беше избран начело на Комисията през 2004 г. за първи мандат до 2009 г.

Вторият му мандат изтича през 2014 г. В последните дни напрежението между Париж и Брюксел се засили главно заради въпроса с изключването на радиото и телевизията от търговските преговори със САЩ, наложено от Франция.

Впоследствие Барозу определи като "реакционисти" хората, които отхвърлят глобализацията. Съкращаването на дефицитите и бъдещите структурни реформи са повод за друга полемика между Париж и Брюксел.

#Жозе Мануел Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници