Росен Плевнелиев: Преходът още не е приключил

Росен Плевнелиев: Преходът още не е приключил
Според Плевнелиев, протестът е висша форма на пряка демокрация и че всеки път когато политиците правят грешки, гражданите ще излизат на протест.
A A+ A++ A

Преходът в България не е приключил. Гражданите завземат стъпка по стъпка държавата си обратно, като използват нови методи, като социални мрежи, това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

Според него, протестът е висша форма на пряка демокрация и че всеки път когато политиците правят грешки, гражданите ще излизат на протест.

"Преди да оттегля доверието си от това правителство след случая „Пеевски", аз дадох доверието си, като въпреки резервите, които имах към промените в Закона за ДАНС, аз не наложих вето. Оттеглих доверието си, защото едно беше казано, а друго свършено", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че скоро приключва консултациите си с партиите и ще излезе с обръщение към нацията за резултата.

"Като президент познавам своите правомощия, спазвам ги и не очаквам към мен да се размахва пръст. Волен Сидеров е избран за народен представител и единственото, което аз имам против той да е председател на Комисията по етика е държането му към гражданите", заяви Плевнелиев.

Запитан отново за обвиненията за наличието на офшорни сметки на негово име, президентът обясни, че е декларирал официално, че не разполагам с такива сметки, а данъчната му декларация е публична.

"Но очаквам да има още такива нападки към мен. Това което се случи на г-н Георги Първанов с главен герой Яне Янев, очевидно ще се случи и на мен с главен герой Волен Сидеров", категоричен бе държавният глава.

Той обясни, че след като времето му като президент изтече няма намерение да прави партии или да участва в изпълнителната власт, защото президентът винаги си остава президент.

#Росен Плевнелиев #протест #Плевнелиев #Пеевски #Волен Сидеров #Георги Първанов #Яне Янев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »