Константинов обеща електронно здравеопазване

Константинов обеща електронно здравеопазване
„До края на мандата трябва да имаме електронно здравеопазване“, каза министърът на здравеопазването Стефан Константинов. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

До края на мандата на правителството трябва да има електронно здравеопазване, заяви здравният министър Стефан Константинов.

„До края на мандата трябва да имаме електронно здравеопазване“, каза министърът на здравеопазването Стефан Константинов пред БНР.

Той обаче уточни, че това не означава и старт на електронната здравна карта, тъй като преди това трябва да има създадена система.

Константинов обясни, че в електронното здравеопазване се включват електронният болничен лист, електронната рецепта и електронното пациентско досие.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пък отговаря за разработването на универсалния цифров идентификатор, който трябва да бъде готов до края на годината.

Благодарение на него всеки здравноосигурен може да следи от домашния си компютър дали работодателят му плаща редовно здравните вноски, закупените лекарства по НЗОК и т.н.

Стефан Константинов потвърди, че решението за тоталната забрана на тютюнопушенето на обществени места от 1 юни е окончателно.

„Всичко, което зависи от мен, ще го направя“, каза той.

Здравният министър коментира публикациите за ръст на инфарктите у нас в последните две седмици. По-думите му, такава статистика няма.

„Увеличение може да има заради това, че сме зима, защото през този сезон подобни случаи се увеличават. Ако има нещо такова, аз по-скоро бих го разгледал като сезонно явление, но за нас е по-важно какво се случва за период от една година. Не можем да говорим за увеличение в период на две седмици само“, обясни Константинов.

#Стефан Константинов #Константинов #министър на здравеопазването #електронно здравеопазване #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници