Сидеров сезира Цацаров: Протестиращ поиска да ми изтръгне гърлото

Сидеров сезира Цацаров: Протестиращ поиска да ми изтръгне гърлото
Лидерът на „Атака“ пристигна в парламента тази сутрин, въоръжен с полицейска палка. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който тази сутрин пристигна с полицейска палка в парламента, изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който се оплаква, че протестиращ е искал „да му изтръгне гърлото“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Сидеров в 8:50 часа пред сградата на Народното събрание зад огражденията на полицията „едно изключително агресивно лице, представящо се за „мирно протестиращ“ и „изключително симпатичен“, е попитало репортера на Канал 3 Димитър Патарински дали лидерът на „Атака“ е в парламента.

Думите на въпросното лице били, че ако Сидеров е вътре, трябва да излезе, за да „му изтръгне гърлото“.

„Тази закана за убийство беше излъчена директно в националния ефир от Канал 3“, се посочва в сигнала на Сидеров до главния прокурор.

„Не се учудвам на липсата на реакция от журналиста на Канал 3 Димитър Патарински, както и на ръководството на тази телевизия, която се отнася крайно благосклонно към подобни агресивни прояви. Нещо повече, считам, че този репортер Димитър Патарински открито стимулира и подстрекава такива хулигани, за което вече съм подал сигнал“, посочва лидерът на „Атака“.

По думите му „много по-тревожна е пълната липса на реакция на полицията, която не предприема необходимите действия и допуска подобни престъпления“.

Сидеров призовава главния прокурор да „извърши разследване и да установи лицето, извършило престъплението закана за убийство, като то бъде наказано съгласно действащия Наказателен кодекс на Република България“.

„Това лице изключително лесно може да бъде идентифицирано от записа на Канал 3, както и от двете снимки, които прилагам към настоящия сигнал“, посочва Сидеров.

#Волен Сидеров #Сотир Цацаров #сигнал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"