351 075 бюлетини от откритите в Костинброд са били годни да послужат в изборния процес

351 075 бюлетини от откритите в Костинброд са били годни да послужат в изборния процес
Готова е назначената от прокуратурата експертиза по отношение на годни и негодни бюлетини. Това каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция в Прокуратурата, цитиран от агенция „Фокус”.
A A+ A++ A

Готова е назначената от прокуратурата експертиза по отношение на годни и негодни бюлетини. Това каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция в Прокуратурата, цитиран от агенция „Фокус“.

Общият брой на откритите бюлетини в печатницата в Костинброд е 475 417. Всяка една от тях е минала през ръцете ни.

351 075 броя от тях са били годни да послужат в изборния процес. Удивлявам се с каква точност сме предсказали броя, каза Сарафов. Откритите годни бюлетини трябваше да бъдат изолирани от каквато и да е възможност за участие в изборния процес на 12 май.

Останалите са били скъсани, смачкани, негодни. Нито една от бюлетините не е имала отбелязан знак, каза още Сарафов. Имало е бюлетини за всички избирателни райони, сред тях - за Кърджали, за Силистра и Варна.

Близо 40 000 са били за чужбина. По делото с бюлетините са разпитани 28 свидетели, направени са 29 огледа на веществени доказателства, 3 изземвания, четири компютърно технически бюлетини, две от които са готови. Сарафов посочи, че все още не е известно кой е изпратил от негово име информацията до медиите.

#бюлетини #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"