Авариите по курортите изгониха туристите

Авариите по курортите изгониха туристите
Снимка: Actualno.com
A A+ A++ A

Авариите, които нанесе тежкият сняг преди дни, поставиха на изпитание стотици хотелиери по планинските курорти.

Липсата на ток и вода прогони чуждите туристи, а българските, които традиционно почиват през уикенда,  проверяват старателно прогнозата за времето, съобщи бТВ.

В Пампорово не помнят толкова малко туристи по това време на годината, въпреки че снегът достига на места до два метра.

Точно преди седмица курортът се оказва в снежна блокада,  водата спря за повече от 24 часа.

В други планински хотели пък нямаше ток за повече от денонощие. Така стотици туристи се оказват на студено и без топла храна.

„В крайна сметка информацията е това, което беше много оскъдно. Когато ние сме информирани, информираме и клиентите  и те знаят оттам насетне какъв избор да направят. Липсата на информация отказа туристите и те напуснаха”, обясни Пантелей Немцов, председател на Сдружение на хотелиери и ресторантьори, Пампорово.

Росен Кефилев има хотел в Чепеларе. Пред бТВ той разказа, че за разлика от големия курорт, семейните хотелчета в Чепеларе са успели да задържат повечето туристи, но и тук има отлив.

В последния момент, когато имаше недостиг на вода поради продължителното спиране на тока, доста от туристите предпочетоха да се изнесат, уточни той.

Отърсили се от тежките преживявания, хотелиерите сега се стремят да върнат туристите в планината, тъй като условията са отлични.

Хотелиерите казват, че засега не обмислят да завеждат съдебни искове срещу виновните за празните курорти, но се надяват ситуацията да не се повтаря.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »