ИТАР-ТАСС: Италианската мафия иска да управлява ЕС

ИТАР-ТАСС: Италианската мафия иска да управлява ЕС
Италианските мафиотски групи манипулират хода на гласуването и успяват да издигнат на ръководни постове, включително чрез избори, свои поставени лица, които лобират за техните интереси. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Италианската организирана престъпност представлява заплаха за свободните избори за органите на Европейския съюз, предупреждава доклад разпространен в Рим на европейската агенция за правоприлагане Европол, съобщава ИТАР-ТАСС, цитира „Фокус“.

Италианските мафиотски групи манипулират хода на гласуването и успяват да издигнат на ръководни постове, включително чрез избори, свои поставени лица, които лобират за техните интереси.

Това влияние обхваща всички административни органи, дори и извън пределите на Апенините, се посочва в доклада.

Неговите автори посочват, че икономическата криза служи за „благоприятна почва” за мафията и престъпните дейности, като пране на пари.

Ръстът на капитала на мафията й позволява да влияе на избирателните процеси чрез корупция и да създаде монополи в цели сектори на икономиката”, предупреждават специалистите.

Те уточняват, че поставени лица на мафията проникват в сферата на алтернативната „зелена” енергетика, въпреки че основна дейност на мафията остава търговията с наркотици и контрабандата.

#мафия #Италия #Европол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"