Миньорите стачкуват от утре

Миньорите стачкуват от утре
В 10 ч. на 15 януари ще се обявяват стачните действия, които ще започнат от нощната смяна на миньорите в 20 ч. на 15 януари. Снимка: Булфото
A A+ A++ A

Ефективна стачка на работниците в „Мини Марица-Изток" ще има и тя ще започне от утре, 15 януари.

В 10 ч. на 15 януари ще се обявяват стачните действия, които ще започнат от нощната смяна на миньорите в 20 ч. на 15 януари, предаде БГНЕС.

Тази сутрин в 8:00 ч. работниците във въгледобивното дружество стачкуваха символично, като на влизане и излизане се подписваха, че са съпричастни към стачката и са против безотговорното отношение на мениджърския екип в „Мини Марица-Изток".

Вчерашният петък 13-ти се оказа фатален за преговорите в „Мини Марица Изток" и стачка ще има.

Преговорите между синдикатите и ръководството на „Марица Изток" продължиха близо 13 часа, но не доведоха до постигането на споразумение.

„През по-голямата част от преговорите имахме сближаване на позициите, но когато стана въпрос за пари, хармонията се развали. Стачката не е желана от никого. Уважаваме труда на миньорите и високите постижения на дружеството и правим всичко възможно те да получат достойно възнаграждения за техния труд", заяви председателят на Съвета на директорите на БЕХ и заместник-министър на икономиката Делян Добрев.

#заместник-министър на икономиката #БЕХ #Делян Добрев #синдикати #Мини Марица-изток #стачка #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »