МЗХ: Наш приоритет е укрепване на сътрудничеството с организациите в земеделието

МЗХ: Наш приоритет е укрепване на сътрудничеството с организациите в земеделието
Според МЗХ укрепването на сътрудничеството със земеделските организации е задължително. Снимка: www.unisecbg.com
A A+ A++ A

Укрепване на сътрудничеството с браншовите организации в областта на земеделието е сред приоритетите на Министерството на земеделието и храните.

Това се посочва в позиция на министерството по повод протеста на представители на Националната асоциация на животновъдите в България, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На 7 юни представителите на браншовите организации се съгласиха с предложението на министър Греков до края на месеца да подадат документи за легитимност, в които да заявят своите представители, членска маса, териториални структури и сфери на действие.

Преди уговорения на срещата срок да изтече една от животновъдните браншови организации насрочи протест пред МЗХ в противоречие с договорката от срещата във ведомството.

МЗХ е категорично, че за настоящата година средствата за национални доплащания са съгласувани с ЕК. В кампания 2013 г. ще бъде запазено подпомагането на глава животно, като осигурените национални доплащания са в размер на 144 млн. лева. Това са с 4 млн. лева повече от предходния период.

Както е планирано, първият транш ще бъде изплатен през месец октомври.

#МЗХ #ЕК #България #Греков #земеделие #животновъди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"