Кадиев: Протестиращите не знаят какво искат

Кадиев: Протестиращите не знаят какво искат
Според Кадиев протестиращите не знаят какво искат, въпреки че самият той участваше в митингите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма защо да ги защитавате, те не знаят какво искат. Ако знаеха, щяха да искат работещ парламент. Другото е три месеца безвластие, някакви парламентарни избори след 3 месеца, ескалация на напрежението, спирала от нови и нови избори“. Това заяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев за протестиращите в сряда сутринта около сградата на Народното събрание, цитиран от „24 часа“.

„Не искаме да има кръв по улицата, никой не иска, но ние дойдохме тук да правим някакви нормални неща. Трябва да се даде шанс на кабинета. Пламен Орешарски трябва да си влезе в ролята на истински премиер - да си назначи министри, които са си наистина негов избор. Нужно е всякакво прекратяване на политическия натиск и правителството да заработи като служебно“, каза пред медиите Кадиев по повод на напрегната ситуация около парламента.

Той изрази мнение, че изходът от кризата е „някакъв вид сделка между всички страни в този процес в името на стабилността - било то оставки, нови избори на по-късен етап, но категорично не в този момент“.

Червеният депутат подчерта, че ГЕРБ работят срещу държавата с липсата си в парламента. „Ако Бойко Борисов си е на мястото, утре той ще даде 121-вия глас. Не може всеки ден да зависим от настроенията на Волен Сидеров или някой друг“, смята Георги Кадиев.

Той призна, че доверието му към кабинета „Орешарски“ е „поразклатено“, но все още не го е загубил.

#Георги Кадиев #ГЕРБ #Пламен Орешарски #Коалиция за България #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"