Протестиращи: Шеврон, идете си с мира, за да няма секира!

Протестиращи: Шеврон, идете си с мира, за да няма секира!
В 12 града в цяла България днес се провежда протест срещу добива и проучването на шистов газ чрез технологията хидравличен удар. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Над 1000 варненци излязоха на обявения общонационален протест срещу проучването и добива на шистов газ по технологията хидравличен удар в събота, 14 януари.

Протестиращите носеха ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, както и плакати с надписи: „ЗаГАЗихте!", „Можем да живеем без газ, но не и без вода!", „Шеврон, идете си с мира или ще получите секира!", „Каварна иска рок, не рак!", „ГАЗирана вода – Не! Благодаря!", „Не на шистовия газ!" и други.

„Ние сме се събрали на пореден протест срещу добива на шистов газ в България, като този път ще ни подкрепят и българите от чужбина”, заяви една от участничките в протеста, цитирана от БГНЕС.

„В 12 града в цяла България днес се провежда протест срещу добива и проучването на шистов газ чрез технологията хидравличен удар. Ние не сме против фирмите, които работят с тази технология, ние сме против технологията, защото тя е нанесла непоправими поражения навсякъде, където е прилагана – в САЩ, Полша, Франция, Канада", добави тя.

„Ето тази питка символизира хляба на България, символизира Добруджа, която проучванията за добив на шистов газ могат да унищожат. Така че призовавам всички българи: станете, защитете земята си, защитете водата си, защитете хляба си и бъдещето на вашите деца!", каза още протестиращата жена.

На протеста се раздаваха лепенки с надпис: „Аз обичам България. Не на шистовия газ!".

#шистов газ #Варна #Шеврон #протест #България #Христо Ботев #Васил #Левски #САЩ #Канада #Франция #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници