Животновъдите излизат на протест пред земеделското министерство

Животновъдите излизат на протест пред земеделското министерство
Не знаем какво се случва със сектора, никой не ни дава информация - дали са осигурени последващите национални доплащания, дали са договорени европейските, обясни председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.
A A+ A++ A

Животновъдите излизат на протест в 12.00 ч. пред Министерството на земеделието и храните, обяви председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов вчера.

Фермерите имат разрешение от общината да протестират от 12.00 до 22.00 ч.

„Целият земеделски сектор отново е в ситуация на пълно затъмнение. Не знаем какво се случва със сектора, никой не ни дава информация - дали са осигурени последващите национални доплащания, дали са договорени европейските. Не се работи, администрацията не работи. Колкото и министър Греков да ни казва, че нещата вървят, ние виждаме, че отново сме в патова ситуация“, обяви Бойко Синапов пред Дарик.

Синапов не се ангажира колко хора ще присъстват на протеста. Според председателя на браншовата асоциация това не е протест само на животновъдите, но и на всички, занимаващи се със земеделие, „защото в момента няма никаква яснота какво се случва със земеделието в страната“.

По думите му не се обработват заявленията, които са подали земеделските производители: „Нямаме възможност да получаваме обратно удостоверения, за да можем да се възползваме през банките да получаваме част от субсидията занапред, защото българските животновъди в момента се приготвят за зимния период“.

Синапов бе категоричен, че не искат да бъдат замесвани в политически интриги: „Не съм политически ангажиран човек, ще продължа до последно да защитавам интересите си, защото първо съм фермер и след това съм браншовик. Не искам да влизам в едни политически интриги, че тази партия стои зад нас, онази партия стои зад нас - не. Ние вече знаем как да си защитаваме интересите. Знам какво искаме - единствената ни цел е да защитим интересите на бранша“.

#Бойко Синапов #животновъди #протест #София #Министерството на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"