Мая Манолова: Президентът се заяви като говорител на протестиращите

Мая Манолова: Президентът се заяви като говорител на протестиращите
Оставка на правителството ще доведе до хаос и безредици, и означава неглижиране на проблемите на българските граждани, смята Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз уважавам мнението на протестиращите, но уважавам и мнението на останалите български граждани. Президентът Росен Плевнелиев чува само едната страна. Той се заяви като говорител на протестиращите, но той е президент на всички български граждани“, обяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова на пресконференция в централата на БСП.

Оставка на правителството ще доведе до хаос и безредици, и означава неглижиране на проблемите на българските граждани, каза Манолова, цитирана от БГНЕС.

По-думите й над 60% от българските граждани имат нужда от подкрепа от държавата.

„Кога ще бъдат следващите избори не е въпрос, който може да бъде решен днес. Това правителство е единственото, на което не беше даден никакъв времеви толеранс“, коментира още Манолова.

„Необходими са спешни мерки, които могат да бъдат взети от работещ парламент и от отговорно правителство и точно това се опитва да прави премиерът Пламен Орешарски със своя план за действие. Това се опитваме да правим и в парламента“, каза още Манолова.

Манолова обяви, че няма проблем да се срещне с протестиращите, които имат намерение да пият кафе утре сутринта пред сградата на парламента.

„В резултат на дискусията миналия вторник и предложенията на гражданските организации се реши да се напише нов Изборен кодекс. Предлаганите промени са толкова много, че не може да има изменения на стария Изборен кодекс“, обясни тя.

#Мая Манолова #Росен Плевнелиев #Пламен Орешарски #протестиращите #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници