КАТ ще публикува в Интернет къде по пътищата има камери

КАТ ще публикува в Интернет къде по пътищата има камери
Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разпореди да се създаде нова организация на работата на „Пътна полиция – КАТ“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Разположението на автопатрулите и техническите средства за контрол на безопасността на движението да е предшествано от анализ на риска от произшествия.

В срок от два месеца да бъде направен преглед на всички ограничения, включително на тези за максимално допустими скорости, като се обсъди евентуално премахване или преразглеждане на ненужно рестриктивните. Отново в двумесечен срок на страницата на МВР в Интернет да бъде публикувано разположението на стационарните технически средства за контрол на безопасността на движението, както и местата, където ще се разполагат мобилни устройства.

Акцент в новия подход ще бъде превенцията на тежките инциденти, а основната му цел – водачите да бъдат предупреждавани и предпазвани от рисковете на пътя. Основен критерий за оценка на дейността на служителите от „Пътна полиция – КАТ“ ще бъде намаляването на пътно-транспортните произшествия, на загиналите и ранените.

#КАТ #камери #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »