Ангелов отива при израелския министър на отбраната

Ангелов отива при израелския министър на отбраната
Военният министър Аню Ангелов заминава при израелския си колега. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На фона на опасенията от терористични нападения срещу израелски туристи в София българският министър на отбраната Аню Ангелов ще пристигне в Тел Авив за разговори с израелския си колега Ехуд Барак.

Това съобщи в петък в. „Джерусалем Поуст“, учотнявайки, че посещението на Ангелов в Израел ще е в неделя; новината все още не е потвърдена от българското министерство на отбраната.

Барак и Ангелов ще обсъдят начините за засилване на сътрудничеството в областта на отбраната. Те освен това ще допълнят Меморандума за разбирателство, който двамата подписаха през януари 2010.

През 2010 и 2011 г. отношенията между България и Израел силно се затоплиха, като дори бе проведено съвместно заседание на кабинетите на двете страни през юли 2011 г. – второто такова за българското правителство (преди това с Гърция през 2010 г. и след това с Румъния през есента на 2011 г.) и третото за израелското (след съвместни заседания с кабинетите на Италия и Германия в предходни години).

Израелската преса отбелязва в петък, че след като отношенията на Израел с Турция се влошиха, страната отправи поглед към съюзите си с България, Гърция, Кипър и Италия. През изминалата седмица Барак проведе разговори с гръцкия и кипърския си колега на срещи в Тел Авив и Атина.

#Израел #Аню Ангелов #Турция #министър на отбраната #Ехуд Барак #Тел Авив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"