Чатът подтиквал младежите към случаен секс

Чатът подтиквал младежите към случаен секс
Онлайн културата и постоянното чатене подтиквали младежите към случаен секс, показва ново изследване на учени от Плимутския университет. Снимка: news1130.com
A A+ A++ A

Онлайн културата и постоянното чатене подтиквали младежите към случаен секс, показва ново изследване на учени от Плимутския университет.

„Онлайн контактите влияят много на сексуалните взаимоотношение между подрастващите“, твърди проф. Анди Фипен, който е извършил редица проучвания за това как технологиите влияят на отношенията между хората, предаде БГНЕС.

Тема на неговите изследвания са „кибер тормозът“ на учители към ученици и засилващата се тенденция сред младите да изпращат видео и изображения със сексуален подтекст.

Изследване, в което участвали младежи между 16 и 24 години, показва, че всеки десети поддържа контакт с хора, с които е общувал онлайн, а след това отношенията им стават физически.

Резултатите повдигат доста тревожни въпроси за сексуалното здраве на младите, както и други рискове, на които се подлагат с онлайн общуването.

#здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"