Принц Едуард и съпругата му ще посетят Първа АГ болница

Принц Едуард и съпругата му ще посетят Първа АГ болница
В неделя принц Едуард и съпругата му Софи се срещнаха с президента на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и Техни Кралски Височества принц Едуард, граф на Уесекс, и съпругата му принцеса Софи ще посетят Първа АГ болница "Св. София" на 24 юни.

Те ще разговарят с ръководството на болницата и представители на фондация "За нашите деца" във връзка с успешното им осемгодишно партньорство и с реализацията на "Проект против изоставянето на деца", предаде БГНЕС.

В рамките на посещениет британската кралска двойка ще разгледа Следродилното отделение на болницата и ще се срещнат с майка, участник в проекта по превенция на изоставянето.

Принц Едуард и принцеса Софи са на официално посещение у нас на 23 и 24 юни по покана на президента Росен Плевнелиев.

Основни акценти в посещението са преглед на осъществения от страната ни напредък в прилагането на Стратегията за деинституционализация, превенцията на изоставянето на деца, развитието на приемната грижа, както и споделянето на британския опит в тези сфери.

Визитата е в съответствие с международната благотворителна и социално-ориентирана дейност на британското кралско семейство и има за цел да подкрепи реализацията на редица благотворителни инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи за развиване на специалните им умения и интереси

#Софи #АГ болница #Хасан Адемов #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »