Ръководството на НДСВ подаде оставка

Ръководството на НДСВ подаде оставка
Ръководството на НДСВ подаде оставка. Снимка: www.eurochicago.com
A A+ A++ A

Ръководството на НДСВ, начело с председателя Христина Христова, подаде оставка на заседание на Националния съвет на партията в София, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.

"Резултатите, които постигнахме на предсрочните парламентарни избори, са далеч от желаните и затова всички от ръководството на партията подаваме оставките си на форума, на който това трябва да стане според мен, а именно Националния съвет", каза Христина Христова.

Тя представи и анализ на изборните резултати от провелия се вот на 12 май.

"Подаваме оставки, но не абдикираме от своята отговорност и до провеждането на конгрес за избор на нов председател на партията ще работим за обединяване на център дясното пространство, какъвто мандат ни давате днес", подчерта още Христова.

НС на НДСВ гласува двама нови членове за попълване на състава на Политическия съвет – Деница Димитрова от Варна и Петко Добрев от Силистра. Политическият съвет прие също така и позиция във връзка с актуалната политическа ситуация в страната.

"Правителството и подкрепящото го „мнозинство" изчерпаха кредита си на доверие. Губи се време, подменят се приоритетите, наблюдаваме нови и нови кадрови решения, които са истинска провокация срещу здравия разум на хората и чувството им за справедливост", се казва в позицията.

#НДСВ #Христина Христова #София #Национален съвет #Петко Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"