Македония таи надежди за новия български президент

Македония таи надежди за новия български президент
Македонският президент Иванов (вляво) по време на срещата си с Георги Първанов през м. май 2011 г., на първото си и единствено посещение в България досега. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В поздравително писмо по повод избирането на Росен Плевнелиев за президент на България македонският държавен глава Георге Иванов изразява надежди за задълбочаване на двустранните отношения.

„За мен е чест и удоволствие от името на гражданите на Република Македония и от свое лично име да Ви изпратя сърдечни поздравления по повод Вашето избиране за президент на България и с пожелания за успешно изпълняване на тази отговорна длъжност в полза на просперитета и благосъстоянието на Вашата страна и нейния народ“, се казва в писмото на Иванов, разпространено от неговия пресцентър.

Македонският президент подчертава намерението си за укрепване на добросъседските отношения и задълбочаване на политическия диалог с България по време на мандата на новия български президент Росен Плевнелиев.

„В този план искам да изтъкна моето лично убеждение, че в периода, който следва, сътрудничеството ще бележи по-нататъшно увеличаване във всички области от взаимен интерес както от двустранен, така и в регионален и всестранен план“, заявява Иванов.

„Сигурен съм, че нашите общи намерения в разпространяването на мира и стабилността в региона ще допринесат за негова ускорена интеграция в евроатлантическите структири“, се казва още в писмото на държавния глава на Македония.

#Георге Иванов #Георги Първанов #Президент на България #Президент на Македония #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"