Осми ден на протести в България

Осми ден на протести в България
Протестите в София и България продължават. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За осми пореден ден в София и страната се провеждат масови протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Протестите започнаха миналия петък срещу скоростното назначение на върха на ДАНС. Към този гняв се добавиха поредица изказвания и действия от страна на властта.

В петък се очаква протестът да премине в шествие в столицата – отново по обичайния път през Народното събрание, Орлов мост и партийните централи.

Предходните дни данните за протестиращите варираха между 7 и 15 хиляди. Според тях обаче това не е истинската бройка и хората са доста повече. Допълнително масло в огъня наляха изказвания на политици, че протестиращите са твърде малко на фона на броя на избирателите, които са гласували за тях.

Появиха се множество призиви в събота да се съберат 100 000 протестиращи. В този ден е и конференцията на Партията на европейските социалисти в НДК, където през деня също ще има демонстрации.

Протестното шествие във Варна се насочи по необичаен до сега маршрут, съобщи агенция "Фокус". Гражданите вървят по бул. „Сливница” в посока Морската градина. Протестиращите се отправят към галерия във Варна, където са изложени фотоси на самозапалилия се пред сградата на общината по-рано тази година Пламен Горанов.

#София #Варна #България #ДАНС #НДК #Пламен Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници