Путин: Свърши времето на високи приходи от износ на енергийни суровини

Путин: Свърши времето на високи приходи от износ на енергийни суровини
Руският президент призова депутатите бързо да приемат предложение за обявяване на амнистия на осъдени за икономически престъпления. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Времето на високи доходи от износ на енергийни суровини е приключило и Русия няма магическа пръчка, за да замени тези приходи, заяви на икономически форум в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Путин коментира, че Русия ще продължи да се опитва да намали инфлацията и ще инвестира 450 милиарда рубли от „Социалния фонд“, за да развива инфраструктурата.

Преди това руският президент призова депутатите бързо да приемат предложение за обявяване на амнистия на осъдени за икономически престъпления.

Проектът предвижда амнистия за всички, за които присъдата, свързана с предприемаческата им дейност, е първа. Тя ще обхване всички, които вече са възстановили или са съгласни да възстановят нанесената от престъпленията им щета и загуби на пострадалите.

През тази седмица Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за растежа на руската икономика през 2013 и 2014 г. Институцията предупреди, че паричните стимули „по всяка вероятност ще се окажат неефективни и могат да ускорят инфлацията“. МВФ прави това заключение, визирайки намаляването на безработицата в Русия и достигането на пълния капацитет на икономиката.

#Владимир Путин #МВФ #амнистия #Русия #износ #суровини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"