Правителството в Гърция се разпада

Правителството в Гърция се разпада
Андонис Самарас
A A+ A++ A

Гръцката лява партия, която е коалиционен партньор в правителството в Атина, оттегля подкрепата си към кабинета, предаде АФП. Умерената партия „Демократична левица” ще се оттегли от управляващата коалиция, заяви министър от политическата сила след едноседмичната криза, предизвикана от затварянето на държавната радиотелевизионна верига ERT.

„След решението на партията да се оттегли от кабинета и да оттегли министрите си, ще подам оставка пред премиера”, заяви досегашният министър за административните реформи Андонис Манитакис. Все още не е ясно дали демократичната левица ще оттегли доверието си към правителството в парламента.

Вчера разговорите между министър-председателя Андонис Самарас и неговите коалиционни партньори - социалдемократите и "Демократична левица" не успяха да доведат до споразумение за бъдещето на държавната радиотелевизионна компания ERT. Медията беше затворена от правителството миналата седмица като част от мерките за икономии.

„Не беше постигната договорка. За нас това е въпрос на демократична законност. Ние не сме съгласни с действия, които обиждат законността”, заяви лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис, цитиран от АФП.

(По агенция Фокус)

#Гърция #правителство #телевизия #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино