Ясен e жребият на Гришо и Цвети за Уимбълдън

Ясен e жребият на Гришо и Цвети за Уимбълдън
Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрата ракета на България Григор Димитров ще започне срещу италианеца Симоне Болели участието си на Уимбълдън, това отреди жребият за турнира. Гришо е поставен под номер 29 и затова в първите си два мача среща непоставени тенисисти. Болели е номер 91 в световната ранглиста.

До момента двамата имат изиграни два мача, в които победител е бил българинът, докато италианецът не успява да спечели дори и сет - 7:6, 6:1 в Банкок през 2011 г. и 6:1, 1:1 и отказване на Болели в Маями този сезон, съобщи БГНЕС.

При победа над Болели, Григор ще играе срещу победителя от мача между Грега Земля и Майкъл Ръсел. В третия кръг съперник на хасковлията със сигурност трябваше да е някой измежду първите 8 поставени, а това е Хуан Мартин Дел Потро, ако преди това и двамата спечелят мачовете си.

По този начин Гришо се размина с мач с някой от големите фаворити – Федерер, Джокович, Надал и Мъри.

Цветана Пиронкова пък за девети път ще участва на Уимбълдън, а в първи кръг на тазгодишното издание на турнира ще се изправи срещу Анастасия Павлюченкова (номер 29 в WTA ранглистата). До този момент двете са се срещали само веднъж, когато Пиронкова печели в Москва през 2009-а година с 6:3 2:6 6:4.

Ако Цвети успее отново да победи Павлюченкова, то във втори кръг ще срещне Барбора Захлавова Стрицова или Магдалена Рибарикова. Ако се спази традицията и Пиронкова продължи да се представя силно на Уимбълдън, то в трети кръг по всяка вероятност би срещнала Надя Петрова, стига и рускинята да запише победи в първите си два мача.

#Григор Димитров #Цветана Пиронкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"