Бойко се извини за „пържолките“

Бойко се извини за „пържолките“
Премиерът Бойко Борисов се извини на близките на убитата Мирослава от Перник и на всички, „които са се почувствали засегнати“ от изказването му за пържолите. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се извини на близките на убитата Мирослава от Перник и на всички, „които са се почувствали засегнати“ от изказването му за пържолите.

Малко след полунощ премиерът поднесе извинението си пред агенция „Фокус“ и така даде възможност новинарските емисии да започнат с неговото „покаяние“.

„В интерес на истината за разкриването на престъплението изключително спомогна работата на следовото куче. Затова, като човек, привързан към кучетата, заявих, че то трябва да получи най-любимата си награда в храната. Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно, и нека да бъда извинен от близките, както и от всички, които са се почувствали засегнати“, каза борисов Борисов.

„Когато съм коментирал работата на следовото куче, това е като кучкар – всеки знае, че това е най-добрата награда за него, както за Марин – орден „Стара планина“, коментира пред журналисти в Народното събрание днес премиерът.

Проявата на „чувство за хумор“ от страна на министър-председателя веднага след съобщението, че е открит трупът на 18-годишното момиче, придружено от факта, че заподозреният Стойчо се е самоубил пред погледа на полицаите, предизвика вълна от реакции в обществото, предаде bTV.

Социалните мрежи и редица блогове преляха от коментари по случая. Коментарите бяха придружени с отворено писмо до Борисов, в което се настоява той да поднесе извинение от трибуната на Народното събрание.

„Във връзка с арогантното, лишено от държавническа отговорност и човешка съпричастност изказване на министър-председателя Бойко Борисов по повод зверското убийство на Мирослава от Перник, настояваме той час по-скоро да поеме политическа отговорност да се извини за думите си“, пише в писмото, публикувано във „Фейсбук“.

„Вместо да бъде съпричастен с мъката на близките на убитата Мирослава, в типичния си стил министър-председателят през смях призова „неуморния“ вътрешен министър Цветан Цветанов „да изпрати три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа“, продължава писмото.

Писмото се появи в социалната мрежа веднага след изказването на Борисов и бързо придоби широка популярност.

#„Фейсбук“ #писмо #пържоли #куче #убийство #Мирослава #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"