Кадиев: На пленума на БСП бях наречен „вампира, пиещ партийна кръв“

Кадиев: На пленума на БСП бях наречен „вампира, пиещ партийна кръв“
A A+ A++ A

„Бих искал още веднъж да изясня мотивацията си да повдигам темата за отговорността, задкулисието и непрозрачността в политиката, което доведе и до предложението ми за оставка на Станишев. В крайна сметка личните кадрови решения са детайл.“ Това написа преди час на стената си във „Фейсбук“ депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.

„Важното е разбирането, че Партиите трябва да са отворени, демократични и прозрачни. Правя всичко в БСП да не се затваряме и втвърдяваме пред „външна заплаха“, да не се вторачваме във врага с партиен билет и „вампира, пиещ партийна кръв“, смята Кадиев.

„Лесно ще отлюспим „враговете“, започвайки с мен, и ще приключим с фанатично вярна на лидера си партия, която няма нито един глас извън твърдото ядро. Това вече сме го гледали в други партии. Отварянето на БСП и извоюването на периферия е по-важна дългосрочна задача, отколкото моментното втвърдяване. Напълно съм убеден в това и няма да спра да търся такива решения“, завършва бунтарят в БСП.

Преди това, по време на пленума на БСП, който продължи до късно снощи, Кадиев написа:

„Опасявам се, че резултатът от днешния пленум ще доведе до капсулиране на БСП. Моето поведение и на няколко други колеги се оказа по-голям проблем от случая „Делян Пеевски“. Даже бях наречен „вампир, който пие партийна кръв“. Като добавим коментарите на Станишев към съпругата ми, започвам да се питам има ли смисъл. Аз все пак имам достойнство. И съм в политиката да правим политика, не да си коментираме жените. Извинявам се на вас, които бяхте наречени „интернет лумпени“. Това, разбира се, не е вярно. Сега се обръщам към вас, за да попитам какво би следвало да направя. Коментирайте, моля.“

#Георги Кадиев #БСП #пленум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"