Министър Клисарова ще уволни чиновници, посегнали на Ботев и Вапцаров

Министър Клисарова ще уволни чиновници, посегнали на Ботев и Вапцаров
Анелия Клисарова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще уволни виновните по случая с проекта за промяна на учебните планове, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици“. Това каза министърът на образованието и науката Анелия Клисарова по повод появилите се в медиите твърдения, че ще се променят учебните планове и програми по български език и литература.

Министър Клисарова отбеляза, че объркването е причинено от проект, разработван по време на управлението на ГЕРБ, който е качен на сайта на МОН. Във въпросния проект по български език и литература липсват значими произведения на Христо Ботев, на Никола Вапцаров и на други български класици. В този проект не се разглежда „Тютюн“, а „Осъдени души“.

Министър Клисарова изрази категоричното си несъгласие с предвиденото в проекта: „Не виждам как с подобни промени можем да повишим качеството на обучение и защо българските класици трябва да са представени с по-малко произведения“, бе категорична тя.

Министър Клисарова обяви, че от вчера е разпоредила проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него. След проверката министърът ще уволни виновните и ще даде пресконференция, на която ще предостави информация по случая.

#Анелия Клисарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"