БНТ разкри как наемат яки момчета да стоят пред централата на Атака в София

БНТ разкри как наемат яки момчета да стоят пред централата на Атака в София
Волен Сидеров се крие под пластмасова маса пред централата на Атака Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Репортаж със скрита камера по БНТ разкри как от името на партия Атака плащат по 30 лв. на яки момчета, които да стоят край централата на партията до Националната опера в София. Репортерът на БНТ чул слухове, че във фитнес клубове вербуват кандидати за "специална работа". Той първо се срещнал с някой си Дани в кв. Овча купел, който обясняваше пред камерата как дава по 30 лв., а организаторите като него получават по 50.

Наетите не трябвало да правят нищо - само да седят около сградата. Сборният пункт бил на площада около храма "Св. Александър Невски", където имало събрани стотина мускулести младежи.

Те били вкарани в буферната зона зад огражденията на полицията до сградата на Атака с единствената задача да седят цял ден и по никакъв повод да не признават на журналистите, че са им давани пари. Като чули, че протестиращите от площада пред Народното събрание идват нататък, ги накарали да се изправят и да слушат речите на Волен Сидеров. Полицията обаче не допуснала протестиращите до сградата на Атака и малко след това ги пратили да си вървят, като не им платили, а само им дали пари за такси.

На втория ден обаче пристигнала нова директива - да се наемат само яки момчета с тегло над 95 кг. Така репортерът на БНТ отпаднал от "кастинга".

#Волен Сидеров #протести #активисти #30 лева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »