Франция заплаши „Гугъл“ с глоба заради личните данни

Франция заплаши „Гугъл“ с глоба заради личните данни
A A+ A++ A

Националната комисия на Франция по информационни технологии и граждански свободи (CNIL) даде на американския интернет гигант „Гугъл“ срок от три месеца за подобряване на защитата на личните данни на своите клиенти, в противен случай компанията ще трябва да плаща глоби, предаде БГНЕС.

Европейските власти са обезпокоени от политиката за конфиденциалност на „Гугъл“, която от 1 март 2012 обедини личната информация на клиентите си от своите различни интернет служби и опрости правилата за тяхното използване. Надзорните инстанции на ЕС поръчаха на CNIL да проведе анализ на новата политика на „Гугъл“.

Ако интернет гигантът в течение на три месеца не промени своята политика за личните данни на гражданите, която в момента нарушава френското законодателство, компанията е заплашена от глоба в размер на 150 хиляди евро. В случай на повторно неизпълнения на предписанията глобата нараства до 300 хиляди евро.

По-рано от CNIL обявиха, че нормите на конфиденциалност на „Гугъл“ не отговарят на европейското законодателство за защита на личните данни на клиентите. Френският регулатор вече предупреди интернет търсачката за възможните санкции.

#"Гугъл" #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »